donderdag 8 april 2010

Frankrijk - French Food












Cocq au Vin - Chicken in wine











Ingredienten
Ingredients
- Eén grote boerderijkip of 2 kleinere kippen One big farm chicken or 2 small chickens - Zout en Peper Salt and Pepper - Twee teentjes knoklook Two cloves of garlic-200 gr sjalotten fijngesneden 200 gr of chopped shallot - 3 wortelen 3 carrots - 2 grote ajuinen 2 large onions 500 gr kleine champignons 500 gr of small mushrooms - 1 of 2 blaadjes laurier 1 or 2 leaves of laurel - 2 tot 3 takjes tijm 2- 3 twigs of thyme - 1 takje rosemarijn 1 twig of rosemay - 1 of 2 takjes peterselie 1 or 2 twigs of parsley - 75 gr spekblokjes 75 gr of bacon in cubes - 375 ml rode wijn 375 ml of red wine - Suiker Sugar - Keukengaren Kitchen twine

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?
Dep de kip eventueel droog. Knip met een gevogelteschaar de rug van de kip open zodat er 2 aan elkaar vast zittende helften ontstaan. Verwarm de oven voor op 200°C. Druk beide helften van de kip uit elkaar en leg de kip met de borstzijde naar boven in een grote braadslee. Strooi flink wat zout en peper over de kip en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de kip krokant +- 45 minuten. Pel de sjalotten en de knoflook. Snij de knoflook fijn. Snij de grote ajuinen in vieren. Maak de wortels schoon en snijd ze in dikke schijven. Maar de champignons schoon en halveer ze indien nodig Was de laurier, de tijm, de rosemarijn en de peterselie en maak er een bundeltje van door ze te binden met keukengaren.
Stoof de spekblokjes aan in een pan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de wortels (die fijngesneden zijn) toe en bak ze mee met de spek. Haal alles uit de pan. Verhit de olie in de pan en stoof de champignons aan. Doe het spek en de groenten terug in de pan en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg de kruiden toe. Giet de rode wijn en 150 ml water in de pan en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Verdeel de saus met de groenten rond de kip in de braadslee en zet hem nog +- 1 uur in de oven. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.

>Pat the chicken dry. Cut the chicken with scissors.Cut the back of the chicken open so you have 2 halves still attatched. Press the two halves of the chicken open and put de chicken in the large roasting pan with the chicken breast side up. Season the chicken parts with a lot of salt en pepper and put the raosting pan in the preheated oven of 200°Celcius. Bake the chicken crispy for +- 45 minutes. Peel de shallots and the garlic. Chop the garlic fine. Cut the large onions is four parts. Clean the carrots en cut them into cubes or circles. Clean the muschrooms en cut them if they are to big. Wash the twigs of laurel, parsley, rosemary and thyme, make a bundle of it by using the kitchen twine. Brown the bacon in a pan. Add the garlic, shallots and carrots (which are finely chopped) and cook them with the bacon. Remove everything from the pan. Heat the oil in the pan and cook the mushrooms. Put the bacon and vegetables into the pan and season with salt and pepper. Add the bundle of herbs. Pour the red wine and 150 ml of water into the pan and let everything simmer for 5 minutes. Poor the sauce with the vegetables around chicken in roasting pan and put it another hour in the oven. Season to taste with salt, pepper and sugar
.

Poulet à la Hilda
Chicken Hilda's way

Geen opmerkingen:

Een reactie posten