donderdag 8 april 2010

Amerika - American Food











Chilischotel met tortillakorst
Chili dish with tortille crust

Ingredienten
Ingredients
3 ajuinen 3 onions - 500 gr half om half gehakt 500 gr of hamburgermeat - Peper en zout pepper and salt - Paprikapoeder Red pepper powder - 3 paprika's geel-groen-rood 3 peppers yellow-green-red - 1 rode chili peper 1 red chili pepper - 1-2 teentjes knoflook 1-2 cloves of garlic - 1 blik rode bonen (425ml) 1 can of red beans (425 ml) - 1 blik witte bonen (425ml) 1 can of white beans (425 ml) - suiker sugar - 1-2 eetlepels tomatenpuree 1-2 tablespoons of tomato paste - 850 ml tomaten in blik 850 ml caned tomatoes - 75 gr tortilla chips 75 gr of tortilla chips - 75 gr cheddar 75 gr of cheddar cheese

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?
Maak de paprika's schoon en snij ze in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snij de rode chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was de chili peper en snij ze fijn. Haal de bonen (rode en witte) uit het blik en spoel ze af en laat ze uitlekken. Bak het gehakt gedurende een 6 tal minuten in een pan. Haal het vlees uit de pan. Neem dezelfde pan en bak er de uien, de knoflook, de paprika en de rode chili peper in. Breng op smaak met peper en zout. Bak de tomaten puree mee aan. Doe nu het blik gepelde tomaten bij de groenten. Voeg nu ook de bonen toe. Laat nu alles goed sudderen gedurende een 5 tal minuten. Breng op smaak met eventuele ander kruiden zoals chili con carne kruiden of paprikapoeder of pili pili.. naar believen. Roer nu het gehakt er door. Voeg een beetje suiker toe om de zuurheid van de gepelde tomaten te verzachten. Haal een grote overschotel die ingeboterd is. Doe alles in de overschotel. Verdeel er de tortilla chips over de chili con carne en rasp de kaas over de tortilla chips. Bak nu de schotel in een voorverwarmde oven op 180°c gedurende 20-25 minuten. Haal uit oven en serveer.
Clean de pepers and cut them into fine cubes. Peel and finely chop the garlic. Cut de red chili peper in half lenghtwise and remove the seeds. Wash de chili peper and cut if fine. Remove the red en the white beans from the can, rinse and let drain. Fry the meat for 6 minutes in a pan, stire well. Remove meat from the pan. Take the same pan and fry the unions, garlic, peppers en chili peper. Season with salt en pepper and paprika. Bake the tomato paste together with the veggies. Add the canned tomatoes to the mixture. Add the red and white beans to the pan. Now let the mixture simmer for 5 minutes. Add at own choise other spices like chili con carne herbs, pili pili or... add the minced meat into the sauce now. Add a little bit of sugar to soften the sour taste of the caned tomatoes. Get a round oven dish that is buttered. Put the chili in the over dish. Divide de tortilla over the chili con carne and grate the cheese over the dish. Bake the dish in a preheated oven at 180°C for 20 to 25 minutes. Remove dish from oven en serve.

San Fancisco Vissoep
San Francisco Fish Soup



Ingredienten
Ingredients

2 tilapia filets 2 tilapia fillets - 1 zalmfilet 1 samon fillet - 2 blikken tomatensoep 2 cans of tomato soup - 2 dl rode Californische wijn 2 dl of red Californian wine - 500 gr mosselen 500 gr mussels - 1 rode chili peper 1 red chili pepper - enkele takjes peterselie few sprigs of parsley

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?
Snijd de tilapia in repen van ongeveer 2 cm breed en de zalm in blokjes. Breng is een ruime pan de tomatensoep met de rode wijn tegen het kookpunt aan. Voeg eerst de stukken zalm toe met de mosselen en na 2 min.de tilapia. Laat de vis zachtjes garen in de soep. Voeg naar smaak de chilipeper toe. De soep is klaar als alle mosselen zich geopend hebben. Hak de peterselie fijn en bestrooi hiermee de soep. Verdeel de soep over 4-6 diepe borden of kommen. Lekker met een afgebakken kruidenboter baguette.

Cut the tilapia into strips about 2 inches wide and the salmon into cubes. Bring a large pan of tomato soup with red wine up until the boiling point. First, add the salmon pieces and the mussels then after 2 minutes the tilapia. Let the fish gently simmer in the soup. Season with the chilli pepper on own taste . The soup is finished when all the mussels have opened themselves. Chop the parsley and sprinkle it into the soup. Divide the soup into 4-6 bowls or soup plates. Serve with a baked garlic baguette.

Maïssoep
Corn Soup




Ingredienten
Ingredients

2 blikken maïskorrels (425ml x2) 2 cans of corn (425ml x2) - 1 liter kippenbouillon 1 liter of chicken stock - een beetje room some cream - peper en zout pepper and salt

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?

Houd 3 eetlepels maïskorrels achten en breng de rest aan de kook met de bouillon. Kook de maïs ongeveer 15 minuten zacht. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Maak de soep af met een scheutje slagroom en breng deze op smaak met een beetje peper en zout. Roer de achtergehouden maïskorrels door de soep en laat ze door en door warm worden. Schep de maïssoep in diepe borden of kommen en serveer.

Hold 3 tablespoons corn separate and boil de rest of the corn together with the chicken stock. Cook the corn slowly for about 15 minutes. Blend the mixture with a blender to a smooth soup. Soften the soup with a dash of whipped cream. Season with pepper and salt. Add the other corn to the soup of decoration make sure before serving to warm them through and through. Spoon the corn soup into bowls or deep plates and serve.


Kip in Cola
Chicken in Coca Cola




Ingredienten
Ingredients

4 kippenbillen 4 chicken tighs - peper en zout pepper and salt - boter of olie om te bakken Butter or oil to bake - 2,5 dl cola 2,5 dl coca-cola - 1 dl ketchup 1 dl ketchup - scheutje ketjab
1 pinch of ketjab


Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?

Kruid de kippenbouten met peper en zout. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de kip rondom aan . Blus af met de cola. Los de ketchup er al roerend in op. Breng aan de kook en leg dan een deksel schuin op de pan. Draai het vuur lager en stoof de kippenbouten op matig vuur gaar in ongeveer een 50 tal minuten. Keer de bouten tussentijds één of twee keer. De saus is aan het einde van de stooftijd iets ingedikt. Maak de saus af met een scheutje ketjab. Proef nog eens en indien nodig kruid bij met peper en zout.

Season the chicken thighs with salt and pepper. Heat some butter in a pan and fry the chicken all around. Poor the cola to the tights. Stir in the ketchup. Bring to a boil and then put a lid on the pan, do not chut completely but close in an angle. Reduce the heat and cook the chicken thighs over medium heat until done, +- 50 minutes. During cooking time, turn the chicken tights. Ad the end of the cooking time you will have a slightly thickened sauce. Add a dash ketjab. Taste again, if necessary season with salt and pepper.

Cajun Kip

Cajun Chicken















Ingrediënten

Ingredients

125 ml citroensap 125 ml lime juice - 55 gr suiker 55 gr white sugar - 180 ml water 180ml water - 700 gr kippenfilets 700 gr of chicken breasts - 1 middengrote ui (rode zijn beter) 1 midsized onion (red are better for this recepe) - 1 middengrote gele paprika 1 midsized yellow paprika - 1 middengrote rode paprika 1 midsized red paprika - 1 middengrote groene paprika 1 midsized green paprika - Cajun kruiden (versteele) potjes kruiden in de DLH (2-3 eetlepels) Cajun herbes (2-3 tablespoons) - maïzena patotoflower.

Hoe gaan we te werk?

How to prepare the dish?

Snijdt de paprika’s (gele rode en groene) in fijne reepjes, indien deze te lang zijn ze dan in twee. Snijdt de ajuin in fijne reepjes, ringetjes of blokjes. Snijdt de kippenfilets in kleine blokjes. Doe de kleine kippenblokjes in een bowl. Doe daar nu de kruiden bij meng deze goed door de blokjes en masseer de blokjes zodat alle kruiden goed verdeeld zijn. Laat nu rusten tot gebruik. Doe boter in een wokpan en laat goed bruin worden, doe de paprika in de wok en roerbak de paprika’s gaar, gedurende een 10 tot 15 min. Tussen de baktijd in de ajuin bijvoegen en mee stoven met de paprika’s. Opgelet laat niet aanbranden aangezien paprika’s suikers bevatten en makkelijk verbranden. Haal de groenten uit de pan, en hou opzij. Bak nu, zonder de wokpan te reinigen, de met cajun kruiden gemarineerde kippenblokjes goudbruin. Haal de kippenblokjes uit de pan en hou opzij. Reinig de wokpan niet, doe het water, de suiker, en het citroensap in de pan en laat het suiker smelten in het sap. Dik nu het sap aan met maïzena (dikte naar keuze). Doe de kip eens de saus gedikt is bij in de pan en voeg nu ook nog de groenten in de pan. Serveer met rijst. Men kan nog de bordjes versieren met bananenbladeren dat maakt het allemaal nog exotischer.

Cut the paprika's into thin fine stripes. If they are to long cut them in two. Cut the red union into fine onionrings. Cut the chicken breasts into smal cubes. Put the cubes of chicken breasts into a bowl. Put the cajuin spices on top of the cubes of chicken breasts. Massage the herbes into the chicken. Leave to rest. Put some butter in a wokpan and stir-fry the paprika, be carefull not to blacken your paprika's. The paprika's contain sugars and that could blacken your paprika's. Stir-fry the paprika's 10 to 15 min they may not be raw. Get them out of the wok into a smal bowl. Stir-fry the same way the onions. Put them together with the paprika's in one bowl. At this stage you would clean the wok, don't, put it in some butter and stir-fry now the cajuin spieced chicken cubes untill golden brown. Get the cube out of the wok. Use directly again without cleaning, you don't want to cut the taste. Pore in the water, the juice and the sugar. Let the sugar melt once melted ad the cornflower to thicken the sauce. Once obtained the thickness of the sauce add the chicken en de vegetables back into the pan stire and serve with some rice. One tip to serve exoticly serve in a self made banana leave cup.

Lady and Sons Chicken Pot Pie



Ingrediënten

Ingredients

4 vellen bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, 4 halve kippenborsten, zout, peper, 2 eetlepels olie, 500 ml volle room, 100 gr gesmolten boter, 100 gr bloem, 100 ml kippenbouillon, 1 eetlepel fijngesneden look, een halve grote fijngesneden ui, 170 gr groene erwten, 125 gr fijngesneden en gekookte wortelen, een snuifje nootmuskaat.

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?

Vulling: kruid de kippenborsten met peper en zout. Bak ze vervolgens in olie aan, trek ze in stukken of verknip ze. Zet deze opzij.
Doe de gesmolten boter in een grote steelpan en laat het zachtjes warm worden. Opgelet, mag niet bruinen. Voeg de bloem geleidelijk toe en doe al roerend de room bij het mengsel en blijf roeren. Voeg nu de bouillon toe en voeg de look en de uien toe. Blijf roeren tot de saus bindt. Indien de saus te dun is kan u ze een beetje opbinden met maïzena. Voeg nu de erwten en de wortelen toe en laat even mee pruttelen. Vergeet niet te roeren. Voeg de stukken kip toe. Haal de pan van het vuur en verdeel over 4 ovenvaste schoteltjes.
Crust: snij reepjes van 8 -10 cm lang uit de vellen deeg. Leg op een grote bakplaat, weef de repen in een rooster, groot genoeg om elk ovenvast schoteltje te bedekken. Klop een ei los en strijk het ei uit op de deeg met een kwast. Bak de roosters in een oven van 175°c gedurende 5 minuten. De deeg zal rijzen en licht bruin kleuren. Zet alles apart voor latere assemblage.
Assemblage van de schoteltjes: Leg op elk schoteltje een raster. Schuif deze in de oven en laat bakken op 175°c tot de vulling bubbels maakt. Alles wat overschiet kan nog worden ingevroren. Om het een kleurtje te geven kan je wat peterselie als garnituur op de schoteltjes leggen voor het serveren. Je kan de schoteltjes opdienen met wat puree of een kroketje.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen