donderdag 8 april 2010

Griekenland - Greek Food











Γεμιστές πιπεριές
Opgevulde zoete pepers - Stuffed Sweet pepper with feta and soft cheese and herbs cheese



Ingredienten
Ingredients

- Vier zoete pepers four Four sweet peppers - Feta Feta cheese (Greek goat cheese) - potje madame loïk Herb soft cheese with chives - Room volle Full cream


Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?

Om de pepers te ontdoen van hun schil in de oven plaatsen en een beetje laten bruinen zodat de pel lost. Pel de buitenpel van de pepers los. Maak een papje van de feta en de loik, opgelet mag niet te vloeibaar zijn. Wrijf de schotel voor de oven in met olijfolie. Laat nu de pepers garen in de oven moeten zacht zijn om te kunnen eten.Op 180°c.Voor versiering een beetje peterselie en fijne blokjes tomaat smakelijk.

Put the peppers in the over to brown, so you can peel off the skin. Do not let the pepper get black, this will give your dish a bad taste. Peel of the skin carefully.Make a paste of the Feta en the herb cheese. Note the paste should not be running.Fill up the peppers with the cheese paste. Put them in a ovendish rubbed with olive oil. Preheat the oven to 180°Celcius and bake the peppers in the oven untill they are soft in texture. Now they are ready to eat. Remove the dishes from the oven and serve immediately. Finish the dish with some shopped fresh parsley and small diced tomato.

Kαραβίδες Sαγανάκι

Scampi Saganaki - Schrimp Saganaki









Ingredienten
Ingredients

- Eén blik gepelde tomaten of 5 vleestomaten One tin of peeled tomatoes or 5 meat tomatoes - Eén sjalot One shallot - Muskaatwijn +- één shotglas Muscat wine +- one shotglas - Peper en zout Pepper and Salt - Suiker Sugar - Kaneel Cinnamon - Scampi's 6 grote per persoon schrimps six big schrimps per person - Feta Feta cheese (Greek goatcheese) - Gedroogde thym Dried thyme - voor afwerking één tomaat en verse peterselie for decoration one tomato and fresh parsley

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?

Snij de sjalot fijn. Stoof de fijngesneden sjalot bruin in een beetje boter. Voeg nu het blik gepelde tomaten of de 5 fijngesneden vleestomaten bij de gebruinde sjalot. Giet een beetje Muskaatwijn toe aan de tomaten (niet te veel mag niet domineren). Kruiden met peper en zout. Voeg een snuifje kaneel toe. Doe een beetje suiker bij de tomaten om de zure smaak van gepelde tomaten te verzachten. Laat een 20 tal minuten sudderen. Voeg nu pas de scampi's toe. Héél eventjes tot ze net rozig worden. Haal de pan van het vuur. Verdeel de scampi's over de verschillende ovenschoteltjes (per persoon één). Snij de feta in kleine blokjes en verdeel ze over de schotels. Doe de gevulde schoteltjes in een voorverwarmde oven van 180°C tot de feta is gesmolten. Onmiddelijk serveren en werk af met wat gesneden verse peterselie en verse fijne tomaten blokjes. Strooi nu wat gedroogde thym over de schoteltjes.

Cut the shallot. Brown the shallot in a pan with some butter. Add the canned tomatoes or diced meat tomatoes to the browned shallot. Pore some Muscat wine into the tomatoes (not too much should not dominate). Season with salt and pepper. Add a pinch of cinnamon. Ad a teaspoon of sugar,to soften the sour taste of canned tomatoes. Let simmer for about 20 min. Then add the prawns, which were cleaned, into the pan until they are pink. Take of the heat. Divide the prawns and the sauce in separate small dishes. Cut the feta into small dices and divide them over the oven dishes. Now put the oven dishes in the oven preheated at 180°C, until the feta has melted. Serve immediately, before serving, decorate with some chopped parsley and small diced tomatoes.Sprinkle some dried thyme on saucers


Σπανακόπιτα -
Spanakopita


Ingredienten
Ingredients

- Filodeeg (Kanaki) diepvries afdeling of uit de vers afdeling. Filo dough (Kanaki) frozen department of from the fresh department of the store. - Feta Greek feta cheese - Verse spinazie Fresh spinach - Zout Salt - Pijpajuin (één) Spring onion (one) - Dille Dill - Eén ei. One egg

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?

Spinazie wassen en laten uitlekken. Met handen zout in de spinazie kneden tot het sap uit de spinazie is. Snij de pijpajuin fijn. Snij de verse dille fijn. Doe een beetje olijfolie in een pan en stoof pijajuintjes gaar, doe de spinazie bij de pijpajuintjes en haal de spinazie er uit als al het water uit de pan is verdwenen. Haal de spinazie uit de pan en laat afkoelen. Plet de feta fijn en doen de afgekoelde spinazie bij de feta doe er nog een ei bij om het smeuig te maken. Vouw de filodeeg open maar hou hem vochtig door een vochtige doek om de deeg te winden zodat de deeg niet uitdroogd. Men kan driehoekjes maken of alles in een pan doen. Indien alles in een overschotel. Doe 3 vellen filodeeg in een met olie bestreken ovenschotel. Beleg de filodeeg met de feta-spinazie mengeling, leg daarboven een andere laag van 3 filodeeg bladeren. Druk goed aan. Snij nu al de deeg voor in acht of tien gelijke delen. Plaats de schotel in een voorverwarmde over van 180°c en laat bakken in de oven, tot de deeg bruin gekleurd is. Indien je driehoekjes wil : Leg 4 lagen filodeeg open, snij in lange repen vul een beetje van de mengeling in de filodeeg en vouw overlang over dit tot 2 maal toe.Kleef de zijkanten dicht met een beetje olijfolie. En bak in de oven op dezelfde manier als voor een ovenschotel.

Wash and drain the spinach. Massage the salt into the spinach while draining the juice from the spinach. Cut the spring onion finely. Finely chop the fresh dill. Put a little olive oil in a pan and cook the spring onion until tender, lightly brown, add the spinach to the onions. Remove the pipe spinach form the pan when there is no water left in the pan. Remove the spinach from the pan and let cool.Crush the feta and add the cooled spinach to the feta, add an egg to make it creamy. Fold the filo dough open but keep it moist with a damp cloth. This way the dough won’t dry out. You can make triangles of one oven dish. In case of an oven dish: Put 4 sheets filo pastry in a with oil covered dish. Fill the filo pastry with feta-spinach mixture. Then cover again with a layer of 4 pastry leaves. Press well. Cut the dough already in eight or ten equal parts. Place the dish in a preheated oven of 180 ° c and bake in the oven until the dough is golden brown. If you want triangles: place 4 layers of filo open, cut into long strips fill a little of the mixture in the dough and fold it over so you get triangles, you may fold to 2 times. Seal the sides with a little bit of olive oil. And bake in the oven the same way as the oven dish.

Μπακαλιάρου με σάλτσα Dill και ούζο.

Kabeljauw met Ouzo en Dille saus - Cod with Ouzo and Dill sauce.



Ingredienten
Ingredients

- Vier moten kabeljauw Four slices of cod - Water Water - Visbouillon in pasta Fishstock paste
- 250 ml room 250 ml cream - Verse dille Fresch dill - Eén shotglas Ouzo ( Griekse traditionele alcoholishe drank met anijs smaak) One shotglass of Ouzo (traditional Greek anise liquor)
- Griekse pasta of tagliatelle Greek pasta or tagliatelle - Grijze garnalen en fijgesneden tomaat voor decoratie Grey shrimp and finely cut tomato for decoration.

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?

Leg de kabeljauwmoten in een kom. Voeg water toe tot halfweg de hoogte van de moten. Voeg, een soeplepel visbouillon pasta toe. Laat sudderen tot de kabeljauw gaar is. Voeg nu een shotglas ouzo toe en een 125 ml room, laat nu indikken. Indien de saus te vloeiend is kan je een beetje binden met maïzena. Kook de Griekse pasta of tagliatelle gaar. Doe de verse dille bij de saus.Presenteer in het bord eerst een bodem van Griekse pasta of tagliatelle presenteer daarop de kabeljauwmoot. Giet nu een gedeelte van de saus over de kabeljauwmoot genoeg om met pasta te eten. Versier het bord af met een beetje garnalen en fijngesneden tomaat.

Place the cod steaks in a boiling pan. Add water until halfway up the height of the slices. Add one-tablespoon fish stock paste. Simmer until the cod is cooked. Add a shot glass of ouzo, and add 250 ml cream, let thicken. If the sauce is too smooth, you can bind with a little cornstarch. Taste and season with peper en salt and if necessary add ouzo, at you own taste. Cook the Greek pasta or tagliatelle. Add the fresh dill to the sauce. To present the dish. At first hand put the Greek pasta of Tagliatelle in the bottom of you deep plate. On top of the pasta, present a cod steak. Pour some of the sauce over the cod steak; make sure you have enough to eat your pasta with. Decorate the plate with some grey shrimp and chopped tomato.




ΤΥΡΟΠΠΙΤΑ χωρίς filo

Tiropitta zonder filo - Tiropitta without pastery.



Ingrediënten
Ingredients

- 500gr feta 500gr of feta Greek cheese - 1tas (gemiddelde tas als een lange koffietas) gemengde geraspte kaas (gele kleur) zoals men in Griekenland zegt "kitrina tiria" genre gouda nazareth of grieks kaas Kasseri 1 mug (medium size) mixed grated cheese (yellow) as in Greece say kitrina tiria genre nazareth gouda cheese or greek Kasseri. - 1 tas bloem 1 mug of flower - 1 tas melk 1 mug of milk - 1/2 tas olijfolie of boter half a mug of olive oil or butter - 1 tas yoghurt (best griekse yoghort) 1 mug of yoghurt (greek yoghurt is the best) - een beetje mozarella a little bit of mozarella - een beetje ricotta kaas a little bit of ricotta cheese - 4 eieren 4 eggs - peper en zout naar keuze pepper and salt at own choise.

Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?
Meng alle ingrediënten samen... goed roeren. Giet het mengsel in een geboterde overschotel en laat bakken in de oven op 180°gr celcius voor een 40 tal minuten. Hou het deeg goed in de gaten.
Mix all ingredients together and stir well. Pour the mixture into a buttered dish. Put in oven and let bake 40 minutes at 180 ° C. Keep always an eye on the oven and the mixture as it has to be a bit moist and not too dry.
Μελιτζάνα Rolls με φέτα
Aubergine rolletjes met Kaas - Aubergine rolls with cheese.
Ingrediënten
Ingredients
4 flesvormige aubergines 4 bottle-shaped aubergines - 1 kg tomaten 1kg of tomatoes - 1 grote ajuin 1 large onion - 500 gr feta 500 feta cheese - 1,5 tas olijfolie 1 and a half cup of olive oil - zout salt - peper pepper - thijm thyme.
Hoe gaan we te werk?
How to prepare the dish?
Snij de stelen van de aubergines af. Was de aubergines en snij ze in fijne plakjes. Leg ze in een kom met water om the zoeten. Ondertussen kan je de saus bereiden. Verkruimel de fetakaas. Bak de fijngesnede tomaten in een pan met kruiden naar eigen smaak. Eens de tomaten zacht zijn, moet je ze tot puree mixen. Bak na het verkrijgen van een tomatenpuree de gesneden ajuin aan in de olijfolie, eens goudbruin aangebakken moet je de tomaten bijvoegen samen met peper en zout en de thym. Laat de saus nu inkoken op een zacht vuurtje. Haal de plakjes aubergines uit het water en dep ze droog. Strijk nu the aubergines is met olijfolie, draai de plakjes om en vul ze op met fetakaas. Rol op en sluit het rolletje af met een tandenstokertje zo blijft het rolletje mooie dicht. Schik ze in een ovenschotel en overgiet met de tomatensaus. Bak 30 min in een voorverwarmde oven van 180° c.
Cut the stalks of the aubergines, wash them and cut into slices. Place them in a bowl of water to sweeten. Meanwhile, prepare the sauce. Crumble the feta cheese. Bake the chopped tomatoes and make a puree of the tomatoes add spices. Bake the chopped onion in the oil, add the pureed tomatoes, salt, pepper and thyme and leave the sauce to cook. Drain the aubergines well, brush them with olive oil on the outside, turn them over and spread 1 tsp of crumbled feta cheese on each slice of aubergine. Roll them up and fasten with a toothpick to secure the ends. Arrange them in a ovendish, pour the sauce over the aubergines and bake in the oven for half an hour on 180°c.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen